Rüyada Kelebek Görmek

Rüyada kelebek görmek Âyeti Kerimeye istinaden, ateşperest olmaya, korkuya ve sıkıntıdan bir kimsenin inlemesine delalet eder.

Kelebek, lamba, kandil veya mum gibi ışık olmadan görüldüğünde, rüya hayra yorulur. Zira bu kişi hayır yapmayı sevip, çokça hayra meyillidir. Bunun yanında bu kişinin; şerden ve kötülükten uzak durduğuna da delalet eder. Ancak bazı tabirciler kısa ömürlü evlat şeklinde tabir ediyor.

Rüyada Kelebek Görmek genelde hayra yorulur. Bu kimseler kötülükten uzak durup, iyilerle hemhal olurlar.

Bir kimsenin ışıksız ortamda gördüğü kelebekler, ecelinin yaklaştığına da delalet eder. Hayrı çokça yapan bir kimsenin, amelinin yavaş yavaş kesilir. Ne hazin ki bu kişinin ömrü hayatının sona ereceği şeklinde tabir ediliyor.

Rüyada Kelebek Görmek Neye Delalet Eder

Rüyada görülen kelebek; boş tenekeye benzetilir. Bu kimsenin gürültüsü fazladır ancak içi boş teneke gibi zararsız düşmana delalet eder. Sesi çok çıksa da gücü ve meziyeti yoktur.

Rüyada Kelebek Görmek
Rüyada Kelebek Görmek

Çiftçilikle uğraşan kimsenin kelebek görmesi ise sıkıntı ve işsizliğin olacağına delalet eder. Bununla beraber şerli insanların ve yanlış yola meyleden kadınların taarruzuna uğrayacağı şeklinde de tabir edilir.

Rüyada görülen kelebek insanların bir birleriyle yarışacağına da delalet eder. Ayrıca bu kimselerin; resim sanatına meyilli olduğu da söylenir. Bunun yanında kelebek, bir kimsenin dostluk uğruna kendini feda edecek şekilde sıkıntıya maruz kalmasına da yoruluyor.

Kelebekler Harikadır ve Çok Türü Vardır

Kelebeklerin yeryüzünde yüz elli bin tür vardır. Çoğunluğu bulunduğu çevrede yaşar. Buna karşılık, bazı türleri kilometrelerce yol kat edip göç ederler. Bildiğimiz böcekteki gibi ağızları yoktur. Kelebekler, gıdalarını ufak hortuma benzeyen uzuvlar ile temin eder. Gıdaları ise sıvı, daha doğrusu bitkilerin nektarıdır. Üzerinde bulunan çok küçük pullar, kıllar mesabesindedir.

Elbette ki, kelebek öylesine yaratılan canlılar değildir. Onlar da diğer canlılar gibi üzerine düşen görevi yerine getirir. En büyük görevi ise bitki polenlerini yani, bitki, meyve, sebze ve çiçek polenlerinin taşınmasını sağlar. Bu şekilde yeni tohumlar üremiş olur.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir