Hakkımızda web sitelerinde bulunması gereken sayfadır. Web sitesini kuruluş amacı yanında hazırlayan kimseler hakkında genel bilgi verir.

İstanbul’da doğdum. İlk, orta ve liseyi İstanbul’da okudum. Ancak yüksekokul maceram Konya Selçuk üniversitende oldu. Okul dönemimiz Türkiye tarihinde iz bırakan 1980 yıllarına denk geldiği için biraz maceralı geçti. Buna rağmen taşa takılmadan Rabbimizin takdiriyle sorunsuz bu günlere geldik.

İşinin ehli geçmiş dönemin rüya tabircilerinin yazdığı eserlerin tetkik ve sadeleştirmesi ile kolay ulaşım olması düşüncesiyle web sitesi hazırlamaya karar verdim. Hali hazırda yanlisgiden.com isminde faal bir blok sitem vardır.

Medine-i Münevvere'de yetişen liman

Eskiden beri devam eden kitap aşinalığı vardır. Ayrıca bilgi birikiminin aktarılmasıyla ilgili aldığım eğitim ve edindiğim tecrübeler ışığında bu çalışmaya cesaret ettim. Konuları tasnifleyerek sürekli güncel tutmaya çalışacağım.

Eğitim ve Öğretim Hayatım, Hayat Mücadelem

Hakkımızda bilgi vermek gerekirse: Ticaret lisesi mezunu olmadığım halde, liseden sonra daktilo ve muhasebe kursuna gittim. Sonuçta muhasebe mesleğini seçerek hayat yoluna devam ettim. Üniversite yolculuğunda İşletme bölümünü kazandım bu nedenden asıl ve kalıcı mesleğim muhasebecilik oldu. Bununla beraber yanlış arkadaş seçimi de çok yaptım.

Bir çok defalar hayat kilometresini maddi manada sıfırlayıp hayata yeniden başladım. İki buçuk yıl Kırgızistan ve Kazakistan’da distribütör firmanın muhasebe sorumlusu sıfatıyla çalıştım. Ancak bu sayede yirmi sekiz yaşında kurtlar sofrasını görerek tanıma imkânım oldu. Maddi menfaatini bayrak yapan birçok kimseyi gördüm. Ortağı olduğu firmadan artı menfaat sağlamaya çalışan idareciler de gördüm. Çoluk çocuğunu yüzüstü bırakıp yaşına bakmadan maceraya atılan eblehleri de gördüm. Dost gibi davranıp kuyu kazanın yanında, ilgisizmiş gibi durup elinden tutanı da gördüm.

Üniversite eğitimi almamıza rağmen ne okumayı ne de yazmayı öğrenmişiz. Pandami döneminde online eğitimler sayesinde geçte olsa biraz öğrenmeyi öğrenebildik. Yeni ufuklara yelken açabildik. Şunu gördüm ki düşmana karşı tedbir alabilirsin ama dost gördüğünün darbeleri ağır oluyor.

Hakkımızda

Ensene şaplak yediğinde “Ses elinden mi çıktı, ensemden mi?” diye sorarsın. Ancak cevabını öğrenme şansın olmaz, zira o dostunu gördüğünde ancak yolunu değiştirirsin.

El becerim olduğu için çok fazla daldan dala atladım. Dalın sarktığını gördükçe başka dallara atladım ancak geriye baktığımda kuş uçmuş, kervan geçmişti. Atı alan Üsküdar’a uğramadan, pazarda atı satmış. Devir değil, insanlar değişti, ağlarsa ana ağlamıyor, kendi kendine ağlıyorsun. Zaman birçok kuralı bozdu, kaideyi yıktı.

Şunu öğrendim ki “özgüven” kavramı kişiyi kibre itiyor buna karşılık “özsaygı” kavramı kişiyi kendine getiriyor.

Çok Fazla İş Değiştirmek Sağlıklı Değildir

Bir işte sebat etmemek nadiren fayda sağlasa da, doğrusu istikrar ve ileriye dönük düşünmektir. Asıl mesele egoist olmadan, ancak kendini de düşünüp yolunu çizebilmek. Özellikle, hoşgörü ve tolerans kavramını çok iyi anlamak gerekiyor. Zira hoşgörü göstermek yerine tolerans gösterirsek karga misali, burnumuz hiçbir zaman çıkmaz. O burun çıkmalı ki sana ihtiyaç duyanlara yardımcı olabilesin. Bir kısım yaptığım işleri sıraladım ancak sadece bunlar değil liste aslında daha da kabarık. Sadece istikrarsızlığı gösterip, istikranın önemini anlamlandırmak içindir.

  • Muhasebe bürosunda şef
  • Şirket muhasebe sorumlusu
  • Şirket ön muhasebe
  • İnternet kafe işletmecisi
  • Bilgisayar satış işletmecisi
  • Bilgisayar teknik servis işi
  • Çip tamir eğitimi
  • Blok yazarlığı
  • İçerik yazarlığı vb.

Hayat mücadelesine başlamaya hazırlanan gençler. Kırgızistan’da müşterimizin söylediği, hatta ağzında hiç düşürmediği kendi şivesi ile “Akıllı ol” sözü hiç aklımdan çıkmadı. Ancak ne yazık ki her kilometre sıfırlamada bu ibretlik sözü hatırladım.

Hakkımızda Bilmek İstedikleriniz

Hakkımızda söyleyeceklerimize ilave olarak: Eğitim aileden alınır ancak öğretim dışarıdan, imkân nispetinde ne kadar donanımlı olursanız hayat mücadelesinde şansınız o kadar fazla olur. Özellikle belirtmeliyim ki eğer yirmi yaşı ve üzerinde iseniz Empati eğitimini ücretli veya ücretsiz almaya bakın. Zira uzun yolda adımlarınızı sağlam basıp doğru karar verebilmenizi için olmazsa olmazlardandır. Empati yapıyorum düşüncesiyle, sempati yaparak hayatınızı trajediye çevirmeyin. Zira hayata bakmasını bilirseniz güzeldir. En nihayetinde mutlu sona ulaşmak için hayat mücadelesinde imtihanı kazanıp, sınıfı geçmemiz gerekiyor. Hayat mücadelesinde size başarılar…

mizan13@hotmail.com

Scroll to Top