Köşe taşı yazısı web sitemiz için önemlidir. Çünkü temel içerik yazıları web sitemizin trafik almasına katkı sağlıyor. Öncelikle temel içeriğimizi belirleyip ona göre web sitemizi dizayn ediyoruz. Sitemizin içerik yoğunluğuna göre temel içerik yazılarını sayısı artabiliyor. İşleyeceğimiz konuları önce kafamızda belirleyip sonra kağıda döküyoruz.
Daha işin başında; hazırlayacağımız içerik konularını belirlemek bizi oldukça yorar. Ancak başlangıçta yorulsak da bu sayede web sitemizin yapılandırmasını sorunsuz tamamlayabiliyoruz.

Hazırlayacağınız web sitesi; ister alışveriş isterse blog sitesi olsun işleyeceğimiz konuları baştan belirleriz. Elbette köşe taşı veya başka bir ifade ile temel içerik yazıları daha çok blog yazılarında tercih ediliyor. Ancak alışveriş sitesinde dahi temel içerik diğer ifadeyle köşe taşı yazılarını rahatlıkla kullanabiliyoruz.
Köşe taşı içerik yazısı oluştururken oldukça emek ve zaman harcarız. Zira oluşturduğumuz temel içerik web sitemizin trafik almasını sağlayan en temel yazı veya yazılarımızdır.
Köşe Taşı Yazıları Hazırlamak Çok Emek İster?
Web sitesi hazırlanırken üç temel yapı kullanırız. Bunları kısaca şu şekilde sıralayabiliriz:
- Kategori
- Sayfa
- Yazı
Köşe taşı içeriklerini WordPress’te hazırladığınızı düşünürsek “Sayfa” ve “Yazı” şeklinde sınıflandırabiliriz. Genelde tercih edilen “yazı sayfası” şeklinde hazırlanmasıdır. Yazı sayfamızı hazırlamaya başlamadan önce gerekli araştırmalar yaparak notlarımızı alırız. Özellikle ön çalışmada yapılması gerekenler;

- Anahtar kelime
- Uzun kuyruklu (Semantik Kelime) belirlenmesidir.
Elbette ön çalışma web sitelerini popüler yapan SEO çalışmasının da temelini oluşturur. Ancak web aramalarında üst sıralara çıkabilmeniz için anahtar kelime ve semantik kelimeleri doğru seçmeniz önemlidir. Yazınız çok değerli bilgiler içerse dahi üst sıralara çıkıp orada kalması için anahtar kelime seçiminin doğru yapılması gerekiyor. İkinci aşamada ise gerekli güncelleme ve ilavelerin doğru şekilde sık sık yapılmasıdır.
Köşe taşı yazıları web siteleri için en can alıcı noktadır. Bir fabrika düşünelim. Fabrikanın en önemli ve değerli yeri imalatın yapıldığı üretim yeridir. Bu kısım firmamızın olmazsa olmazıdır. Bu sayede biz tedarikçi değil, imalatçıyız diyebiliriz. Bu şekilde müşterimize güven telkin ederiz. Ancak fabrika sadece imalathaneden de oluşmuyor. Buna ilaveten:

- Muhasebe bölümü
- Yemekhane
- Depolama yeri
- Otopark vs. gibi birçok birimi vardır.
Bunların tamamı firmanızın büyüklüğünü ve gücünü gösteriyor.
Köşe taşı yazılarını da fabrikaya benzetebiliriz. İmalathane köşe taşı yazısıdır ancak diğer birimlerde imalathaneye yani asıl gücümüze bağlıdır.
Kurgumuzun açılımı ise şu şekildedir. Web sitemizi sürükleyecek ana temaları bularak onları diğer yazılarımıza göre değerli kılmaktır. Zira bu yazımıza linkle bağlı diğer yazılarımızda değer kazanıp tıklanma alacaktır.
Köşe Taşı Yazılarını Nasıl Yapılandırmalıyım
Web sitesindeki yazılarımızın sayıları zamanla artıyor. Elbette bu yazılar seçtiğiniz sektöre veya blog yazılarının türüne göre bağlantılı artıyor. Yola çıktığımızda, kullanacağımız argümanlar ve hedefimiz bellidir. Hedefimiz illaki bir tane de olmayabilir. Sitemizin büyüklüğüne göre köşe taşı yazıları bir de olabiliyor beş de olabiliyor. Belirlediğimiz temel yazılarımızdan başka sayfalardan link verdiğimiz gibi, köşe taşı sayfamızdan da diğer sayfalara link vermemiz gerekiyor.
Burada şunu da ihmal etmeden ilave edelim ki: web sitemizin ana sayfasından köşe taşı yazılarına mutlaka bağlantı veriyoruz. Ana sayfanıza gelen ziyaretçi zorlanmadan veya aramadan köşe taşı yazılarımıza ulaşmalıdır.
Aklımızdan çıkmaması gereken önemli nokta ki bunu ihmal etmemeliyiz. Köşe taşı yazılarında kullandığınız anahtar kelimeleri, diğer makalelerde anahtar kelime olarak kullanmıyoruz. Bunun yerine köşe taşına bağlayacağımız makalede semantik kelimeye ağırlık veriyoruz. Zira web sitesi için temel içeriğimiz önemlidir, onun üst sıralarda olması sitemize değer katacaktır.
Oysa web siteniz için önemli anahtar kelimeleri yazınızda gelişigüzel dağıtırsanız istediğiniz sonuca ulaşamaz, ya da geç ulaşırsınız.
Köşe taşı yazılarınız bazen başarılı olmayabiliyor. Gerekli özeni gösterip, güncelleme yapmanıza rağmen web siteniz hâlâ trafik alamıyorsa ne yapacağız? Elinizden gelen gayreti gösterdiğiniz halde sonuç alınamıyorsa öncelikle seçtiğiniz yazınızın doğru köşe taşı yazısı olup olmadığını sorgulayınız. Eğer doğru yazı olduğuna kanaat getirirseniz yapacağınız tek şey kalıyor. Temel yazınızı yeni baştan kaleme almak. Elbette olayı farklı bir açıdan yakalayarak.